Tarih: 11.10.2023 18:35

ANKARA’NIN 100. YILINA 100 TESİS VE 100. YIL CUMHURİYET KÜLTÜR MERKEZİ (CKM)

Facebook Twitter Linked-in

Ankara’ya değer katacak onlarca proje gerçekleştirdiklerin ifade eden Demirel, “Etimesgut Atatürk’ün örnek olarak kurduğu ismini de bizzat verdiği şehridir. Biz kuruluş vizyonunu Cumhuriyet’in 100. Yıl vizyonuyla buluşturduk” dedi,.

100. YIL ETİMESGUT’U 

Bu yıl Cumhuriyet’in ve Ankara’nın 100. yılı olduğunu belirten Demirel, “100. yıla bugünden yarına değil 15 yıldır ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Eğitimden, kültür ve sanata, yaşam alanlarından parklara çağdaş bir şehirde olması gereken neyse onu yaptık. 100 tesis, 460 park, 2 milyon metre kare yeşil alan kazandırdık. Cumhuriyet'in örnek Etimesgut'unu inşa ettik. Bu yıl da Ankara’mızın en kapsamlı kültür merkezlerinden olan 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezimizi (CKM) hizmete açıyoruz. Bu tesislerimizi Ankara’mıza, Cumhuriyeti’mize hediye ediyoruz” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN ÖRNEK ETİMESGUT’U 

Demirel Etimesgut’un Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından örnek nahiye olarak kurulduğunu hatırlatarak, “Atatürk, Ankara davası, yalnız bir şehir yapmak davası değildir, Ankara yapıcılığı, vatanın en uzak köylerine kadar uzayacaktır. Modern Etimesgut bir başlangıçtır, sözüyle Etimesgut’a önemli bir misyon yüklemiştir. Biz de belediye olarak kuruluş misyonunu 2023 Cumhuriyet vizyonuyla buluşturduk. Etimesgut'a 1999'dan bugüne 100 tesis, 460 park, 2 milyon metre kare yeşil alan kazandırdık. Cumhuriyet'in örnek Etimesgut'unu inşa ettik. Bu yıl da Ankara’mızın en kapsamlı kültür merkezlerinden olan 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezimizi (CKM) hizmete açıyoruz. Bu tesislerimizi Ankara’mıza, Cumhuriyeti’mize hediye ediyoruz” diye konuştu.

100. YIL KUTLAMASI 

Demirel, Ankara’nın milli mücadeleye verdiği olağanüstü destekle Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı yer olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anan Demirel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma onurunu 3 Ekim 1923 yılından beri gururla taşıyan Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yılı kutlu olsun. Nice yüz yıllara Ankara” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —