Başkan Yaşar okuma-yazma sınıfında

Başkan Yaşar okuma-yazma sınıfında

Yenimahalle Belediyesi tarafından 2009 yılında ilki Avcılar Mahallesi´nde açılan ve bugün sayısı 9´a ulaşan okuma yazma kurslarında eğitimler aralıksız devam ediyor.

Meydan Kurs Merkezi´nde okuma yazma dersliğini ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kursiyerlerle sohbet ederek ?Okumanın yaşı yok. Hepinizi cesaretiniz ve çabanız için tebrik ediyorum? dedi.

Yanlarında okuma yazma bilen biri olmadan sokağa çıkamayan, hastaneye gidemeyen bin 200 vatandaş Yenimahalle Belediyesi´nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde düzenlenen okuma-yazma kurslarından mezun olup hayatlarında yeni bir başlangıç yaparken;300 kursiyer de eğitime devam ediyor. 

Başımıza ne geliyorsa cehaletten geliyor

Yenimahalle Belediyesi´nin eğitim-öğretime her zaman destek verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Fethi Yaşar? Eğitim çok önemli. Başımıza ne geliyorsa cehaletten geliyor. Sizler çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenememişsiniz. Bizde sizlere Yenimahalle´de bir kapı açtık. Cesaretiniz ve çabanız için hepinizi tebrik ediyorum. Sizler okumanın yaşının olmadığının en güzel kanıtısınız. Ülkemizin aydınlık yarınları için toplumdaki okuma yazma oranının el birliğiyle yükseltilmesi gerekiyor. Biz ilçemizde gereken çabayı gösteriyoruz? dedi.