Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Etimesgut

Etimesgut Haberleri

Çelik: Etimesgut´u kazanacağız

?Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yeni bir dönem başlatacaklarını? ifade eden Millet İttifakı Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik, ?Etimesgut´ta değişim rüzgârlarının estiğini belirterek bu değişimin temelini oluşturacak projelerin tama

Etimesgut 1.03.2019 18:09:02 325 0
Çelik: Etimesgut´u kazanacağız

Etimesgut´ta yapılmayan her şeyi yapacağız diyen, Belediye Başkan Adayı Celal Çelik ?Adaylığımız açıklandığı an itibariyle çok ciddi olumlu dönüşler oldu. Partililerin bile bir kısmının beni tanımadığı bir gerçektir ama tanıdıkça inanılmaz güzel değerlendirmeler yapıyorlar ve bu değerlendirmeler, çok olumlu bir şekilde yayılıyor ve büyüyor. Eminim ki iç huzurla ve mutlulukla şahsıma oy verecekler? dedi.

ETİMESGUT´U NASIL BULDUNUZ? NEDEN ETİMESGUT´TAN ADAY OLDUNUZ?

Etimesgut´u bulmamızın ötesinde biliyorduk. Nerede en iyi hizmeti yapabilirsiniz? Kafanızda tasarladığınız projelerinizi nerede hayata geçirebilirsiniz? Dediğimiz de Etimesgut bunun için bulunmaz kaftan diye düşündüm. Etimesgut´ta hem olumlu hem de olumsuz bir hava var. Gelişmeye çok müsait bir ilçe. Hem sosyolojik hem de coğrafya açısından. Daha modern bir şehir olma yolunda müsait bir yer. Burada iyi bir belediye başkanı olabileceğimi düşündüğüm için burada aday oldum.

ADAYLIĞINIZ AÇIKLANDIĞINDAN BU YANA ETİMESGUT´U GEZİP İNCELEME FIRSATI BULDUNUZ MU?

Sadece adaylığımız açıklandığında değil 3-4 ay öncesinde itibaren genel başkanımızla elbette konuştuk aday olmak istediğimi söyledim kendisi dikkat et kendini yıpratma dediği için adımızı ortaya atmamaya çalıştık adayız demedik. Gerek yönetimdeki gerekse dışardaki arkadaşlarımızla sürekli Etimesgut´u gezip gözlemler yapma fırsatı bulduk. Elbette Etimesgut Belediyesi´nin hizmetleri var bu hizmetleri yatsıma doğru olmaz biz olanı söyleyecek ve doğru olanı ifade edeceğiz. Doğruları daha da doğruya götürmeye çalışacağız. Nerde kamu binası yapılmış hizmet binası yapılmış bunlarla ilgili gözlemlerimizi yaptık bu yapılanlarla ilgili daha iyi ne yapabiliriz. Bu sorunun cevabını biz vereceğiz. Mesela festival alanımız var bu çok güzel bir hizmet ama böyle güzellikteki bir alanın sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi için yılda birkaç gün değil 12 ay çalışmasını sağlamak olacaktır.

ADAY OLACAĞINIZI NE ZAMAN ÖĞRENDİNİZ?

Adaylığımın açıklandığı gün aday olduğumu öğrenmiş oldum. Öncelikle olma olasılığımın yüksek olmasını elbette biliyordum. Birçok değerli arkadaşlarımız vardı aday adayı olarak ama içinde en güçlü aday pozisyonunda olduğumu biliyordum.

ETİMESGUT´TA ADAYLIK SÜRECİ NEDEN BU KADAR UZADI?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Etimesgut üzerinde ciddi çalışmalar yaptık. Biz Etimesgut´u alacağız diyerek yola çıktık ve her şeyi yapacağız. Daha öncesinde farklı şeyler oldu, bu sefer Etimesgut´a farklı bir şekilde girmek istedik güçlü ve yapabilirliği yüksek bir adayla burayı mutlak alacağımızdan emin olarak yola çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi İyi Parti´yle yapmış olduğu görüşmelerde Etimesgut´u bırakamayacağını defalarda ifade etti. Halklı olarak ta elbette İYİ Parti´de alabileceklerini ifade ettiler. Etimesgut birçok aşamada kriz çıkardı kitlendi. İki tarafta Etimesgut özelinde ödün vermek istemedi. Bu en son aşamada bir mutabakata bağlandı ve Cumhuriyet Halk Partisi adayını çıkardı. Bu yüzden burada bu süreç uzamış oldu. Burada yapılan anketlerde dikkate alınarak Etimesgut´un kiminle alınabileceği özelinde kendilerinin de yaptıkları değerlendirmede teveccüh gösterildi ve aday Celal Çelik´tir dendi. Adaylığım böylece kesinleşmiş oldu.

ETİMESGUT SEÇMENİ SİZİ NEDEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇSİNLER?

Neden seçmesinler? Dürüst ve çalışkan bir insanım. Asla eğilip bükülmeyecek çalıp çırpmayacak bir yapıdayım. Çağdaş değerlere sahip olduğum ve modern bir şehir yaratacağıma inandığım ve inancımı gördükleri ve görecekleri için diyebilirim. Sosyal yaşamı burada her anlamda yaşanabilir kılacağım. Seçmen insanın kişiliğine, geçmişine dair gözlemler yapacaktır ve beni tanıdıkça doğru karar vereceklerine inancım tamdır. Adaylığım açıklandığı an itibariyle çok ciddi olumlu dönüşler oldu şahsıma partililerin bile bir kısmının beni tanımadığı bir gerçektir ama tanıdıkça inanılmaz güzel değerlendirmeler yapıyorlar ve bu değerlendirmeler çok olumlu bir şekilde yayılıyor ve büyüyor. Eminim ki iç huzurla ve mutlulukla şahsıma oy verecekler.

ENVER DEMİREL´DEN FARKLI NELER YAPACAKSINIZ?

Yapılmayan her şeyi yapacağız Etimesgut´ta. Kadınlarımız bizim için çok önemli. Yaşadığımız her yerde nasıl sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz. Etimesgut´taki kadınlarımızda bizim için çok daha değerli. Buraya geldiğimizde Etimesgut´u sokak sokak akşamları ve gündüzleri dolaştık. Kadınlarımızın burada bir tedirginliği olduğunu gördük akşam saatlerinde sokaklarda caddelerde yürümek istemediklerin gördük. 15 yıl belediye başkanlığı yapıp bu tedirginliği gideremediyseniz demek ki burada bir eksiklik var demektir. Etimesgut´ta bir sosyal yaşam yok sosyal yaşantı için yakın ilçelerin seçilmesi gerekiyor. Burada buna uygun ortamlar yok. Buranın otel kent olma olgusundan çıkartıp insanların huzurla yaşadıkları eğlendikleri dinlendikleri bir yer haline getirmek gerek. Neden bu anlamda Etimesgut tercih edilmesin başka semtlerden insanlar buraya neden gelmesin. Burada ekonomi canlansın buradaki insanlar mutlu olsun. Doğayı inanılmaz severim burada birçok park var ama iki salıncak koymakla park olmaz bu parkları çok daha donatılı hale getirmek gerek. Vatandaşın evinde beslediği hayvanını bir yere giderken bırakabileceği aşısını tedavisini yaptırabileceği yer yok barınağı saymıyorum işte bunları da yapabiliyorsanız tam anlamıyla belediyecilik yapmış olursunuz. Biz Etimesgut´luya güvenli bir yaşam sunacağız.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ETİMESGUT´TA GENEL SEÇİMLERDE 2. PARTİ ÇIKMASINA RAĞMEN YEREL SEÇİMLERDE 4. SIRADA BULUNAN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ´NE KARŞI ETİMESGUT´TA İKTİDAR OLAMADI SİZCE BUNUN SEBEBİ NEDİR?

Etimesgut´ta özellikle Eryaman bölgesinde normal şartlar altında seküler yaşamı önemseyen insan toplulukları var. Bu topluluğun çoğunluğu AK Parti tarzını benimsemediği için iktidar olmasını da istemiyorlar. Sonra Cumhuriyet Halk Parti adayına bakıyor şu anda mevcut bir başkan var Milliyetçi Hareket Partisi de o dönemlerde hükümete muhalefet ediyordu. Şimdiki gibi değildi CHP VE MHP Etimesgut seçmeni için aynı kulvarda duruyor mühim olan burayı kaptırmamaksa Enver Demirel burada ağır basıyordu. Ama artık bu değişecek çünkü kulvarlar değişti. Seçmen daha iyi hizmet edebileceğime inanırsa neden oylarını o tarafa versinler biz bu konuda kendimize son derece güveniyoruz. Biz seçimi neden kazanacağız biliyor musunuz? Kimseyi ötekileşleştirmediğimiz için. Sayın Enver Demirel sırtını Eryaman´a dayadı yatırımlarını çalışmalarını ağırlıklı olarak o bölgelerde yaptı. Diğer mahalleler de bu seçimin onun açısından olumsuz yansımalarını göreceğiz. Özellikle merkez bu konuda net tavrını koyacaktır diye düşünüyorum. Biz özellikle merkezde çok ciddi oylar alacağız. O insanlara dokunup onlara hizmetin geleceğinin anlatacağız tekrar ediyorum biz Etimesgut´u kazanacağız.

BÜYÜKŞEHİR ADAYINIZ MANSUR YAVAŞ´IN ANKARA´DA VE ETİMESGUT´TAKİ KARŞILIĞI SİZCE NASIL?

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok iyi bir aday düzgün çalışkan ve dürüst bir insan. Sayın Yavaş Ankara´yı yüzde yüz kazanacak. Onunla birlikte her anlamda çalışacağız hem seçim süresince hem de seçimden sonra birlikte gene çalışacağız. Projelerimizi birlikte hazırlayacak çatışmadan Ankara´mıza, Etimesgut´umuza daha iyi neleri kazandırırız diye karşılıklı çalışmalar yürüteceğiz. Örneğin İstasyon Caddesi´ndeki rezalet şekilde trafik bunu büyükşehirle çözmek gerek eşgüdümlü olarak çalışılırsa bunun düzeltilmesi çok kolay, halkı bu sıkıntıdan kurtarmak çok kolay.

ANKARA´NIN TERCİHİ SAYIN YAVAŞ OLMAZSA, ETİMESGUT´UN TERCİHİ DE SİZ OLURSANIZ BÜYÜKŞEHİR SİZİ ZORLAR MI?

Sosyal ilişkiler çok önemlidir. Aşılamayacak hiçbir sorun yoktur. İstanbul´da bu yıllarca oldu. Farklı partilerden olunmasına rağmen uyumlu çalışmalar olmuştur. Burada neden olmasın? Biz yapıcı insanlarız hizmet vermek için çıktık bu yola. Etimesgut´ta CHP´nin ve İYİ Parti´nin adayı olarak çıksak ta Etimesgut´un Belediye Başkanı olacağız. Etimesgut´ta vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız bu işi rozet takmadan yapmanız gerekir. Biz halkın belediye başkanı olacağız.

BELEDİYEYİ KAZANIRSAK HİÇBİR İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARTMAYACAĞIZ DİYE SÖZ VERİYORSUNUZ SEÇİM SÜRECİNDE YANINIZDA DOLAŞAN BİRÇOK İŞSİZ İNSANDA OLACAK HİÇBİR İŞÇİ ÇIKARTMADAN BUNLARI NASIL İSTİHDAM EDECEKSİNİZ?

Çok basit, istihdam nedir? İstihdam olanakları nasıl aktarılır? Siz hizmet yaparsanız bir şey üretirseniz, istihdam imkânı artar zaten. Ben yapacaklarımı söylüyorum burada bir alan bir meydan yapacağımı söylüyorum. Bu meydanı yapınca diyorum ki oradaki esnaf kazanacak, esnaf kazandıkça yeni esnaf gelecek ve çalışan artacak, belediye birçok hizmet yapacak böylece istihdam sağlamış olunacak. Ben özellikle üstüne bastırarak söylüyorum bu benim için bir onur meselesi. Belediyede çalışan hiçbir işçi biz belediye başkanı olduğumuzda asla işten çıkartılmayacak. Ve ayrıca Etimesgut belediyesinde uygulanmayan, oysa bütün sosyal demokrat belediyelerde uygulanan denge tazminatı mutlak bir şekilde ödenecektir.

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI İLÇEYE DOSYA VERDİLER SİZ VERMEDİNİZ. SAYIN KEMAL KILIÇTAROĞLU ADALET İÇİN İSTANBULDAN ANKARAYA YÜRÜDÜ BURADA İNSANLAR DOSYA VERİRKEN SİZİN ADAY OLMANIZ ADALETE UYGUN MU?

Adalet mantık içerisinde vardır. Adalette insanlar arasında ayrım yapmazsın. Size şöyle söyleyeyim AKP örgütünde çok ciddi çalışan insanlar var, emek vermiş yönetimde olan kendi kafasınca kurgulamış aday olmak isteyen onlarda olamamıştır. Aday adayı olmak demek bir yarıştır. Derler ki, ben bu hizmeti daha iyi yaparım herkesten çok daha başarılı çalışırım. Ama sonuçta karar merciği değerlendirme yapar ve en uygun olanı seçer. Hoş kişiler aday olurken de bunu bilir. Eğer adil bir şey olmamış olsa idi, İYİ Parti ile anlaşma yapıldığı hafta parti meclisinde adaylar açıklandı. Ama benim adaylığım açıklanmadı neden biliyor musunuz? İşte genel Başkanımızın adalete olan inancından, ?Anket yapacağım? dedi. Sorular soruldu, anketten yansıyan veriler değerlendirmesinde benim adaylığım halinde burayı alma ihtimalimizin daha fazla olacağı ile ilgili gerçekten ciddi bir inanç oluştu ve atanmış oldum. Burada adaletsiz bir yaklaşım yok.

CELAL ÇELİK KİMDİR?

1971 İskenderun doğumlu olan Çelik ilk, orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ni bitirmiş, Belçika´da dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye´ye dönüp hakim savcılık sınavlarına girmiş başarılı bir sonuçla sınavı kazanmış ve ilk görevi hâkimliğe Kadıköy´de başlamıştır. 2000 yılında Isparta Hakimi olarak atandı. 2005 yılında Kırıkkale Delice´ye atanan Çelik 2 yıl burada görev yaptıktan sonra Çankırı Çerkeş´e atandı. Oradan Yargıtay´a atanıp yargıçlar ve savcılar birliğinin yönetim kurulunda başkan yardımcılığında bulundu. Ergenekon, Balyoz ve ODA TV gibi Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan kumpas davalarında düşünceleri açıklıkla beyan eden sözünü esirgemeden doğruları anlatarak yargı ve savcı camiasında dikkat çeken Çelik, FETÖ´nün karşısındaki direnişini ısrarla sürdürmüş yargının FETÖ tarafından ele geçireceğini vurgulamış, herkese bunu anlatmaya çalışmış ama bir sonuç alamayınca o çok sevdiği hakimlik mesleğinden 2011 yılında istifa edip Cumhuriyet Halk Partisi Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun teklifiyle baş avukatı pozisyonunda görev aldı. Parti içinde yüksek disiplin kurulu üyeliğinde ve aynı zamanda parti meclisi üyeliğinde bulunmaktadır. Celal Çelik evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.


Anahtar Kelimeler: Çelik Etimesgut kazanacağız
23.5°

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16