Tarih: 20.01.2018 17:28

En anlamlı karne hediyesi

Facebook Twitter Linked-in

Ertürk ve Oruç, Şehit Yılmaz´ın 14 yaşındaki kızı Rabia´ya sürpriz yaparak doğum gününü kutladı. Kendilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın selamlarını ileten Ertürk ve Oruç´u karşılarında gören şehit çocukları duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Ertürk ve Başdanışman Oruç, FETÖ darbe girişiminin engellenmesi sırasında verdiği destansı mücadele sırasında 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan´da anlamlı bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Sürpriz doğum günü

İlk olarak Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Kahramankazanlı 15 Temmuz şehidi Hasan Yılmaz´ın kızı 14 yaşındaki Rabia Yılmaz´a sürpriz yaparak, yarıyıl tatilinin son gününde öğrenim gördüğü okulda doğum gününü kutladı. Sürpriz doğum günü sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Ertürk çiftine, Rabia´nın annesi Dilek ve aynı okulda öğrenim gören ablası ve aynı zamanda gazi olan Birgül Yılmaz da eşlik etti. Daha sonra Başkan Ertürk ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oruç, şehit kızı Rabia´yı evinde ziyaret etti. Rabina bu ziyaretler karşısında oldukça mutlu olurken, göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehit Muhtar´ın 6 çocuğu unutulmadı

Ertürk ve Oruç daha sonra, Ahi Köyü Muhtarı Şehit Ali Anar´ın evini ziyaret etti. Ertürk ve Oruç burada şehit Anar´ın çocukları lise öğrencisi Hüseyin ve Yurdagül ile ortaokul öğrencileri Elif, Şerife ve Naile´nin karne sevincine ortak oldu. Ziyarette henüz okula gitmeyen 4 yaşındaki Muhammet´in sevinci ise görülmeye değerdi. Ertürk ve Oruç ayrıca şehidin eşi Nuray, annesi Yurdagül ve babası Hüseyin Anar ile yakından ilgilendi.

Cumhurbaşkanı´nın selamlarını ilettiler

Ertürk ve Oruç, karnelerini alan şehit çocuklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın tebrik ve selamlarını iletti. Ertürk ve Oruç´un ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren şehit çocukları ve aileleri, kendilerine teşekkür etti. Şehit çocukları da Ertürk ve Oruç aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a selam söyleyerek, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığı için teşekkür ettiler.

 Babaları gözlerinin önünde şehit oldu

Başkan Ertürk, ziyaretlere ilişkin olarak, "Kahramankazanlıların 15 Temmuz´da darbeci hainlere karşı yazdığı bu destanda 9 kardeşimiz şehit, 92 kardeşimiz de gazi oldu. Hepsinin ayrı bir hikâyesi var bu destansı direnişte. Anar ve Yılmaz ailelerinin hikâyesi de ayrı birer kahramanlık öyküsü. Hasan ve Ali kardeşlerimiz o gece şehadete yürürken, çocukları Birgül ile Hüseyin de yanlarındaydı. Şehitlerimizin geride kalanları ve gazilerimizle sürekli birlikteyiz. Bu anlamlı günde de onların heyecanlarına ortak olduk kendilerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın selam ve sevgilerine ilettik" dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —