Tarih: 08.03.2018 17:14

ETİMESGUTLU KADINLAR ÇOK ŞANSLI

Facebook Twitter Linked-in

Kadınlara özel meslek ve beceri kursları, kültürel geziler, yaşam merkezleri, kadın meclisi gibi birçok hizmetin yer aldığı ilçede kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçedeki kadınların her yönüyle kendilerini geliştirmeleri, yaşam kalitelerini artırmaları ve daha mutlu olmaları için birçok hizmete imza attıklarını söyledi.

Başkan Demirel, kadınların yararlandığı yaşam merkezlerini hizmete açtıklarını belirterek şunları söyledi: "Haftanın belirli günlerinde sadece kadınlarımızın yararlandığı havuzumuz, spor merkezlerimiz yer alıyor. Binlerce kadınımızın meslek ve beceri sahibi olduğu ücretsiz etiSEM kurslarımız devam ediyor. Sadece kadınlarımızın yararlanabildiği Halide Edib Hanımlar Konağımız hizmet veriyor. Yüzlerce üyesi bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisimiz örnek çalışmalar gerçekleştiriyor. İlbilge Hatun Erinç evimizde tecrübelerini rehber edindiğimiz yaşlı analarımıza kucak açıyoruz. Aile Akademimizle her yıl yüzlerce kadınımıza psikolojik destek sağlıyoruz, rehberlik ediyoruz, hukuki destek sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi yaşlı düşkün, hasta, engelli kadınlarımıza her gün aşevimizden sıcak yemek ulaştırıyoruz. Kadınlarımız ekonomik yönden de kendilerini güçlü hissetsinler diye; ihtiyaç sahiplerimize verdiğimiz Eti-Kartımızı evin hanımına teslim ediyoruz. Engelli çocuğu olan kadınlarımız için çok önemli bir hizmet olan engelsiz yaşam merkezimizi 12 Mayıs´ta hizmete açacağız. Merkezimiz hizmete girdiğinde engelli çocuğu olan kadınlarımız, çocuğunu buraya geçici bir süre bırakıp, cenazesini, düğününü hastane işlerini halledebilecek, tatiline gidebilecek".

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —