Tarih: 01.07.2020 16:15

Gelecek kuşaklara anlamlı miras

Facebook Twitter Linked-in

Yenimahalle Belediyesi tarafından Yenimahalle kültürünün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması düşüncesiyle ilçeye kazandırılan Yenimahalle Evi´nde tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yaşar ? Yenimahalle Evi´nde sergilenecek eşyalar ve fotoğraflar ile gençlerimizi zaman yolculuğuna çıkaracağız? dedi.

*Başkan Yaşar, çalışmaları yerinde inceledi

Çınar Sokak´ta bulunan Yenimahalle Evi´nde yapılan çalışmalar hakkında proje mimarlarından bilgi alan Yaşar ? 57 yıldır Yenimahalle´de yaşıyorum. Yönettiği ilçeyi karış karış bilen bir belediye başkanıyım. 11 yıldır Yenimahalle´ye kazandırdığımız tüm projelerin temelinde hemşerilik bilinci, barış ve kardeşlik yatıyor. Yenimahalle birbirine saygılı ve duyarlı insanların yaşadığı bir ilçedir? dedi.

/resimler/2020-7/1/1618419145097.jpg

Yaşar ?Çocuklarımız Yenimahalle kültürünü tanıyacak?

Yenimahalle kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Yenimahalle Evi projesine büyük önem verdiğini belirten Yaşar ?Ekiplerimiz tarafından restore edilen 150 metrekare alana sahip 3 katlı klasik Yenimahalle Evinde 50 yıldır Yenimahalle´de yaşamış mahallelilerin bağışladığı eski dönem eşyalar ve fotoğraflar sergilenecek. Vatandaşlarımız bu ev sayesinde çocuklarına ve torunlarına eski Yenimahalle´yi tanıtma fırsatı bulacak. Yenimahalle Evi´ni çok yakın zamanda ilçe sakinlerinin hizmetine sunacağız? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —