GİMAT esnafına yeni yıl ziyareti

GİMAT esnafına yeni yıl ziyareti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği (GİMAT) esnafını ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı.

Gimat´ta bulunan dükkânları tek tek gezen Yaşar, 2022 yılının esnafa bol kazançlar getirmesini temenni etti.

?Ham maddeyi ucuz alacağız ki ucuz satabilelim?

Her girdiği dükkânda sevgiyle karşılanan Yaşar´a esnaf dert yandı. Kurdaki düşüşün fiyatlara yansımadığından yakınan esnaf, ?Dolar düştü, fiyatlar düşmedi. Biz ne yapalım? Vatandaş bizi suçluyor. Vatandaşın gözünde ne stokçuluğumuz kaldı, ne hırsızlığımız. Bugün malı aldığımız fiyattan tekrar satın alamıyoruz. Zor durumdayız, vatandaş bizi suçlamasın. Esnaf arkadaşlarımız ham maddeyi 14-15 dolardan aldı. Maalesef indirim yok. Ham maddeyi ucuz alacağız ki ucuz satabilelim? dedi.

/resimler/2022-1/1/1709085160224.jpg

?Günah keçisi esnaf oldu?

Vatandaş kadar esnafında zor durumda olduğunun altını çizen Başkan Yaşar, ?Sistem doğru kurulmadığı için maalesef günah keçisi esnaf oldu. Yanlış bir algı var, esnaf tüketicinin gözünde sahtekâr gibi gösteriliyor. Sistem istikrarlı olursa her şey düzelir. Bu kadar zam olmaz. Tek çare üretmek. Her şeyi dışarıdan alırsak bunun sonu iyiye gitmez. Sizler canınızı sıkmayın. Dürüst olun çünkü dürüst esnaf her zaman kazanır. İnşallah 2022 hepimize güzellikler getirir? dedi.

/resimler/2022-1/1/1709242660636.jpg