İkinci Bahar´da spor keyfi

İkinci Bahar´da spor keyfi

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye Fizyoterapistler Derneği ile birlikte Tepekule İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi´nde spor etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında İkinci Bahar sakinlerine Fizyoterapist Reyhan Eskitürk tarafından ?Doğru ellerden egzersiz? sloganıyla uygulamalı spor eğitimi verildi.

Bu egzersizleri evde kolaylıkla yapabilecekler

İlk olarak katılımcılara evde rahatlıkla egzersiz yapılabilecekleri TheraBand´lar hediye edildi. Daha sonra Eskitürk, 50 yaş üzeri kadınların bantla evde kolaylıkla uygulayabilecekleri egzersiz türlerini gösterdi.

Kol, omuz ve bacak egzersizlerini fizyoterapistin gösterdiği şekilde birlikte yapan vatandaşlar, renkli görüntülere sahne oldu. Bazı kadınlar hareketleri ustalıkla yaparken, bazı kadınlar ise hareketlerde zorlandı.

Hedef, yaşam süresini ve kalitesini arttırmak

Etkinlikle egzersiz farkındalığını arttırmayı hedeflediklerini belirten Eskitürk, ?Dernek olarak amacımız egzersiz farkındalığını arttırmak ve vatandaşlara ev içerisinde de yapabilecekleri hareketleri, özellikle bel boyun sağlığına yönelik vücut düzgünlüğünü sağlayacak basit hareketleri göstermek? dedi.

Konuşmasında dernek hakkında bilgi de veren Fizyoterapist Reyhan Eskitürk, ?Türkiye Fizyoterapistler Derneği olarak 48 yıllık mesleki deneyimimizle halkımızın fiziksel aktivite ve bilinçli egzersizle yaşam süresini ve kalitesini arttırmayı hedeflemekteyiz. Bu yolda bizlere verdiği desteklerden ötürü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar´a teşekkürlerimizi sunuyoruz? diye konuştu.

/resimler/2017-3/15/1043180941006.jpg