Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KADINLARA ANNELİK VE DOĞUM EĞİTİMİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde gerçekleşen ?´Doğanın Mucizeleriyle Nesillerini Koru´´ kampanyasına Sincan Belediyesinden de destek geldi.

Sincan 26.04.2018 11:37:33 227 0
KADINLARA ANNELİK VE DOĞUM EĞİTİMİ VERİLDİ

Kadınlara yönelik bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Sincan Belediyesi ?Doğum ve Bebek beslenmesi´ konusunda seminer düzenledi.

 Sincan Belediyesi ülkemizin önemli sorunlarından olan anne sütü ile beslenme ve normal doğum ile ilgili toplumu bilinçlendirmeyi hedefleyen bir seminere imza attı. Doğasında doğum derneği tarafından başlatılan ?´Doğanın Mucizeleriyle Nesillerini Koru´´ kampanyası kapsamında Sincanlı kadınlara ?Annelik´ eğitimi verildi.

?SEZARYAN KURTARMA AMELİYATIDIR?

Seminere katılan Yrd. Doç. Dr. Ali Özön son yıllarda sezaryen ile doğumun tüm dünyada ve ülkemizde alarm verici boyutlara ulaştığının altını çizdi; ?Türkiye´de doğanların yüzde 53´ü sezaryen doğumla dünyaya geldi.  Normal olan doğumu doğasına bırakmaktır? dedi.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ANNE SÜTÜ ŞART

Anne sütü ile beslenme oranlarındaki düşüşe dikkat çeken Emzirme Danışmanı Özgül Kalkır, ?Emzirme doğumdan hemen sonra bebeklere yaşam için en iyi başlangıcı sağlar.? diye konuştu. Kalkır, 6.aydan önce ek besine ihtiyacın olmadığını ve 2 yaşına kadar emzirmenin önemini vurguladı; ? ilk 6 ay bebeğin ihtiyacının yüzde 100´ü , 6-12 ayda yüzde 50´si , 12-24 ayda ise yüzde 40 ?ı anne sütü ile karşılanmalı.? dedi


21.1°