Tarih: 17.05.2016 12:00

MERSİN´DEN AVRUPA´YA YENGEÇ İHRACATI

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Bölgesi balıkçılarının bu günlerde yüzleri gülüyor. Çünkü bu mevsimde Avrupa ülkelerinin çok rağbet ettiği mavi yengeç türü Akdeniz´de bolca avlanabiliyor.

Mersin´in Silifke İlçesine bağlı Paradeniz´de de yakalanan mavi yengeçler, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Her yıl bu mevsim geldiğinde balıkçıların yengeç ihracatından yüzleri gülüyor, cepleri para görüyor.

/resimler/2016-5/17/1205238613158.jpg

Balıkçılar, bir günde yaklaşık bir ton mavi yengeç avlıyor. Mavi yengeçler yaz aylarında balıkçıların geçim kaynağı oluyor. Bu günlerde yengeç bolluğu balıkçıları sevince boğarken, balıkçılar tarafından kafeslerle avlanan mavi yengeçler, kasalar halinde buzlanarak ihracatçı firmaya teslim ediliyor.

/resimler/2016-5/17/1209407368053.jpg

KİLOSU 2 LİRADAN SATILIYOR

Kilosunu 2 liradan satılan yengeçleri Avrupa ülkelerine ihraç eden Balıkçı Hakan Solmazer,
son günlerde mavi yengeç bolluğu yaşadıklarını belirterek, "Her yıl bu mevsimde yengeçler artış gösteriyor. Biz de ihraç ederek hem kendimiz kazanıyoruz hem de milli ekonomiye katkı sağlanmış oluyoruz. Balıkçılarımızın da yüzü gülüyor. Protein değeri yüksek olan mavi yengeci özellikle Rusya, Romanya ve diğer Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz? şeklinde bilgi verdi.

Haber:Sadık Yüksel




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —