OY HIRSIZINA HAPİS ŞOKU! 40 OYDAN 39´U AKP´YE ÇIKMIŞTI...

OY HIRSIZINA HAPİS ŞOKU! 40 OYDAN 39´U AKP´YE ÇIKMIŞTI...

Seçimde ´oy çalmakla´ suçlanan sandık başkanına 2.5 yıl hapis.

Çorum İskilip´te eski Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Selvi, 1 Kasım 2015´teki Milletvekili Genel Seçimi´nde sandık başkanı olarak görev yaptığı okulda ´Usulüne aykırı olarak oy sandığının yerini değiştirdiği, açma, çalma, tahrip etme, oy zarflarını çalma´ suçunu işlediği gerekçesiyle 2.5 yıl hapse çarptırıldı.

1 Kasım 2015´teki Milletvekili Genel Seçimi´nde İskilip İlçesi´ne bağlı Sarıkavak Köyü´nde sandık başkanı olarak görev yapan o dönem İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili olan Mustafa Selvi hakkında ´Oy sandığının yerini değiştirme, açma, çalma, tahrip etme, oy zarflarını çaldığı´ iddiasıyla, İskilip Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ömer Küçük, tarafından 5 Kasım 2015 tarihinde İskilip Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunuldu.

Mustafa Selvi, hakkında İskilip Asliye Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı. 3 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılanan Mustafa Selvi, bugün karar duruşmasına çıktı.

KARAR VERİLDİ!

Mustafa Selvi, son savunmasında suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme´Usulüne aykırı olarak oy sandığının yerini değiştirdiği, açma, çalma, tahrip etme, oy zarflarını çalma suçunu işlediği gerekçesiyle´ 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçme Kütükleri Hakkında Yasanın 161/1 maddesi uyarınca suçun işleniş şekli de dikkate alınarak, Mustafa Selvi´nin 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, Selvi´nin duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Ömer Küçük´ün avukatı Bekir Çetin, Türk Adaleti´nin Mustafa S.´ye gerekli cezayı verdiğini söyledi.

Mustafa Selvi´nin 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi´nde sandık başkanı olarak görev yaptığı Sarıkavak İlkokulu´ndaki tek sandıkta 40 kişi oy kullanmış, 39 oy AKP´ye çıkarken 1 oy geçersiz sayılmıştı!..

Mustafa Selvi´nin hakkındaki başka bir şikayet sonrasında İskilip İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliği görevinden alınarak Bayat İlçesi´ndeki bir okula öğretmen olarak görevlendirildiği belirtildi.