Satı Kadın anıldı

Satı Kadın anıldı

Türk kadınına seçme seçilme hakkı verilişinin yıl dönümünde anlamlı etkinlik.

Türkiye´nin ilk kadın milletvekillerinden olan ve Satı Kadın olarak bilinen Satı Çırpan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83´üncü yıl dönümünde anıldı. Kahramankazan belediye Başkanı Lokman Ertürk, tüm vatandaşları Satı Kadın´ın müzeye dönüştürdükleri evini ve anıt mezarını ziyaret etmeye davet etti.

Kahramankazan´da, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83´üncü yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye´nin ilk kadın milletvekillerinden olan Satı Kadın anıldı. Satı Kadın Parkı´nda düzenlenen anma etkinliği kapsamında, Satı Kadın Anıtı´na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Etkinliğe Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan ve ilçe protokolü ile Satı Kadın´ın ailesi katıldı.    

Önemli bir figür

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Satı Kadın´ın Türk kadınları için çok önemli bir figür olduğunun altını çizerek, ?1934´te Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmesinin ardından yapılan ilk genel seçimlerde okuryazarlığı olmayan bir Anadolu kadını, kıvrak zekâsı ve girişimciliği sayesinde milletvekili olmayı başarmıştır. Satı Kadın´ın tüm kadınlara örnek olmasını diliyorum? dedi. Ertürk, tüm Ankaralılar başta olmak üzere vatandaşları Kahramanzazan Belediyesi´nce müzeye dönüştürülen Satı Kadın´ın evini ve anıt mezarını ziyaret etmeye davet etti.