Savcıya Silahlı Saldırı Düzenleyen DHKP-C´liler Yakalandı

Savcıya Silahlı Saldırı Düzenleyen DHKP-C´liler Yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan´a Sultangazi´de silahlı saldırı düzenleyen 3 DHKP-C´li gözaltına alınarak tutuklandı.

İstanbul Sultangazi´de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan´a silahlı saldırı düzenleyen 3 DHKP-C´li yakalandı.

YARA ALMADAN KURTULMUŞTU

Çağlayan´daki İstanbul Adalet Sarayında nöbetten çıkan terör suçları savcısı Evliya Çalışkan´ın aracına 7 Aralık 2016 saat 21.15 sıralarında TEM Sultangazi sapağı civarında seyir halindeyken ateş açılmıştı. Otomobile 3 kurşun isabet ederken savcı ve koruması saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Silahlı saldırının ardından İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlattı.

3 DHKP-C´Lİ TUTUKLANDI

Yapılan araştırmada, aynı istikamette hareket eden başka bir araçtan ateş açıldığı belirlendi. Kamera görüntüleri ve teknik çalışmada, saldırının DHKP-C örgütü üyelerince gerçekleştirildiği tespit edildi. Saldırıyı düzenleyenlerin kimlik ve adreslerinin deşifre edilmesinin ardından Terörle Mücadele Operasyon Timleri ve Özel Harekat Timleri operasyon düzenledi. Operasyonda, DHKP-C´li G.K, R.Ö ve U.G.A gözaltına alındı. 3 kişi emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcı Evliya Çalışkan, Hrant Dink cinayeti, Tahşiye Kumpası davasının görüldüğü terör ihtisas mahkemesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi´nde bir süre duruşma savcısı olarak görev yapmıştı.

(Sondakika.com)