Tarihte Etimesgut Sempozyumu´nda, Etimesgut ve Ankara tarihi anlatıldı

Tarihte Etimesgut Sempozyumu´nda, Etimesgut ve Ankara tarihi anlatıldı

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Tarihte Etimesgut Sempozyumu, kapanış oturumuyla sona erdi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de sempozyumun yapıldığı 4 salonda oturumlara katıldı, sunumları takip ederek sunulan bildirileri

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen sempozyuma, 7´si Türkiye´den 5´i Türk cumhuriyetlerinden 12 üniversite ve bilim akademisinden 120 bilim insanı katıldı. 2 gün süren sempozyumda 24 oturum yapıldı, 100´ü aşkın tebliğ yayımlandı. Etimesgut ve Ankara bağlamında tarih, kültür, sanat, üretim, vakıf eserleri, coğrafya, edebiyat konu başlıklarında yayımlanan bildiriler, kitap halinde yayımlanacak.

Kapanış oturumuna,Ankara Üniversitesi´den Prof. Dr. Üçler Bulduk, Prof. Dr. Yılmaz Kurt, Kastamonu Üniversitesi´nden Prof Dr. Vusale Musalı, Kazakistan Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi´nden Prof. Dr. Kalush Amanjol katıldı.

/resimler/2018-3/31/1105217431215.jpg

PROF.DR. KILINÇKAYA: ETİMESGUT BELEDİYESİ ÖRNEK BİR İŞ YAPTI

Kapanış oturumunu yöneten Hacettepe Üniversitesi´nden Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya, yerel yönetimlerin kültürel değerleri de hesaba katarak hizmet yapmaları gerektiğini belirterek, bu sempozyumun Etimesgut´a her yönüyle önemli katkılar sağladığını söyledi. Kınıçkaya, "Bir insanın Türk olması için dünü birlikte inşa etmiş olması, bugünü birlikte yaşaması, yarını da birlikte inşa etme ülküsüne sahip olması gerekiyor. Bu üç unsuru taşıyan herkes Türk milletine mensuptur" dedi.

PROF.DR. AMANJOL: TÜRK BİRLİĞİ İLE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Sempozyuma Kazakistan´dan katılan Prof. Dr. Kalush Amanjol, sempozyumla evrensel Türk kültürünün de ön plana çıktığını vurgulayarak, "21. yüzyılda başka ülkelere özenmemize gerek yok. Kendi birliğimizi, Türk birliğini güçlendirip geleceğe hazırlandığımız takdirde daha güçlü olacağız. Gençlerimiz, internetten dillerini, dinlerini unutuyorlar. Bizim kendi medeniyetimizi genç kuşaklara ve tüm dünyaya daha iyi anlatmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk´le Türk dünyası olarak gurur duyuyoruz" dedi.

PROF.DR. MUSALI: BİZ BİRLİKTE OLDUĞUMUZ ZAMAN GÜÇLÜYÜZ

Sempozyuma Azerbaycan´dan katılan Prof Dr. Vusale Musalı, Etimesgut´un tarihi için bilimsel bir hafıza oluşturulduğunu söyleyerek, Etimesgut´un saklı kalan kültür hazinesinin ortaya çıktığını ifade etti. Musalı, "Türk Milleti olarak, Türk dünyası olarak biz birlikte olduğumuz zaman güçlü oluyoruz. Birbirimize ihtiyacımız vardır" diyerek, bu birlikteliğin sağlanmasına katkı sağlayan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel´e teşekkür etti.

PROF.DR. BULDUK: ATATÜRK´ÜN ELİ DEĞMESEYDİ, ETİMESGUT OLMAZDI

Prof. Dr. Üçler Bulduk, Etimesgut´un tarihi, ekonomik ve sosyal yapısı üzerine 100´den fazla tebliğ sunulduğunu hatırlatarak, "Ankara çok köklü bir medeniyettir. Tarihin her döneminde yeri tartışılmazdır. Etimesgut için de bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Etimesgut´u Etimesgut yapan Mustafa Kemal Atatürk´tür. Atatürk´ün eli değmeseydi, Ahimesud sıradan bir köy de kalabilirdi. Etimesgut adını korumak ve tarihine sahip çıkmak, Atatürk´e karşı da bir sorumluluktur" dedi. Prof. Dr. Yılmaz Kurt da sempozyumun ´ büyük bir kültür hizmeti´ olduğunu söyledi.

/resimler/2018-3/31/1105446645169.jpg