Tarih: 16.02.2018 11:56

Tokat-Turhal demiryolu etüt proje ihalesi yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer yaptığı açıklamada, Tokat-Turhal demiryolu etüt proje yapım işi ihalesi 15 Şubat 2018 tarihinde sonuçlanarak 15 aylık süre başladı. Demiryolu Tokat´ımıza hayırlı, uğurlu olsun dedi.

Süreç sonunda Tokat´ın ulusal demiryolu ağına bağlanacağını belirten Prof. Göçer, bu bir hayaldi gerçek oldu. Tokat´a demiryolu getirmek için şimdiye kadar çok uğraşıldı. Hamdolsun bu iş Ak Parti döneminde, bizim milletvekilliğimiz zamanında gerçekleşiyor. Bundan sonra start verildi. Etüt proje yapım işi biter bitmez yapımına başlanacak. Demiryolunun geçeceği güzergah belirlenecek dedi.

Prof. Göçer, Tokat-Turhal Etüt Proje Yapım ihalesini kazanan Metroplan-Transtech firmasıyla 15.02.2018 tarihinde sözleşme imzalandı. Proje kapsamında çift hatlı sinyalli, 160 km/saat dizayn hızına göre 15 aylık süre içerisinde altyapı, üstyapı, sinyalizasyon ve telekomünikasyon işlerinin kesin projeleri hazırlanacak.  Kesin projelerin tamamlanmasına müteakip yapım olarak Yatırım Programına alınması için Kalkınma Bakanlığı´na müracatta bulunulacak ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —