Tarih: 16.10.2018 15:58

TRAFİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Eryaman Göksu Mahallesi´ndeki Atatürk Meydanı içerisinde kurulan trafik eğitim parkuru, ilk ve orta ortaokul öğrencilerine teorik ve uygulamalı eğitim verecek. Öğrenciler, kendileri için özel olarak dizayn edilen araçlara binerek, trafik kurallarını görerek ve yaşayarak öğrenecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatında yer alan trafik eğitimi artık kitaplarda öğretilenlerle sınırlı kalmayacak. Öğrenciler önce parkurda bulunan sınıfta slayt ve görseller eşliğinde trafik zabıtası ve uzmanından trafik eğitimi alacaklar. Daha sonra, yaya geçitleri, sinyalizasyonlar, yön işaretleri gibi trafik levhalarının olduğu trafik eğitim parkında, uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrenecekler.

/resimler/2018-10/16/1600597170716.jpg

İlçedeki okullar, belirlenen program dahilinde öğrencilerini parka getirerek trafik eğitim almalarını sağlayacaklar. Hafta içi resmi okullara hizmet verecek parkur, cumartesi günü ise özel okullar ile bireysel olarak yararlanmak isteyen vatandaşların kullanımında olacak. Ayda yaklaşık 2.000 kişinin yararlanacağı parkur, ilçedeki bütün öğrencilere trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenme imkanı sunacak.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, trafikte yaşanan sorunların kaynağının çocuk yaşta trafik eğitiminin yetersiz verilmesinden kaynaklandığını belirterek, "Çocuklarımızın trafik kurallarını en iyi şekilde öğrenebilmeleri için bu trafik eğitim parkı kurduk. Amacımız; ilçemizdeki bütün çocuklarımıza trafik eğitimi vermektir" dedi.

/resimler/2018-10/16/1600124826156.jpg

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —