Tarih: 21.01.2017 17:08

Yenimahalle Belediyesi´nden ?Şen? yatırımlar

Facebook Twitter Linked-in

Bölgeye yüzme havuzu ve sosyal tesisten kültür merkezine, pazaryerinden sağlık ocağına kadar pek çok yatırım gerçekleştirecek olan Yenimahalle Belediyesi, Şentepe´de sosyal kültürel hayata katkı sağlayacak.

Barıştepe´ye dev proje

Yapımına 2016 yılında başlanılan 5 bin 325 metrekarelik inşaat alanına sahip Barıştepe Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi, Şentepelilerin hayatına renk katacak.  İçerisinde, yarı olimpik yüzme havuzu, aktif -pasif spor salonu, bay-bayan hamam, kafeterya ve kafeterya için teras, YENİMEK kurs merkezi ve düğün salonunun yanı sıra mescit yer alacak. 7´den 70´e herkesin aradığını bulacağı tesis, tamamlanmasıyla bölgenin sosyal hayatına renk katacak.

Kaletepe´ye dört yıldızlı kültür merkezi

Yenimahalle Belediyesi, bu yıl içerisinde Kaletepe´ye dört yıldızlı bir kültür merkezi kazandıracak. Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip proje 3 kattan oluşacak.

Çok amaçlı olarak kullanılması planlanan Kaletepe Kültür Merkezi içerisinde; spor salonu, sergi alanı, çok amaçlı salon ve YENİMEK kurs merkezi ile kütüphane yer alacak.

Pamuklar´a dev pazaryeri

Yenimahalle Belediyesi bu yıl Şentepe´de önemli bir ihtiyaca daha cevap veriyor. Pamuklar Mahallesi´ne bin 850 metrekare alanda inşa edilen pazaryerinde, 200 adet tezgah yer alabilecek. Üzeri tamamen asma germe sistemli çelik konstrüksiyonla kapatılan pazar, 4 kademeli olarak yapılacak. En alt kotta toplam 430 metrekarelik alan içinde 3 adet dükkan ve 1 adet zabıta noktasının bulunduğu pazar yeri binası yer alacak.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi, Pamuklar´a bir sağlık ocağı da inşa ediyor. Yaklaşık 260 metrekare kullanım alanına sahip sağlık ocağı içerisinde; 7 adet muayene odası, 2 adet aşı odası,1 adet bebek emzirme ve bakım odası, 1 adet aile planlama odası, 1 adet acil müdahale odası, bay-bayan wc, engelli wc ve mutfak bulunuyor. Pamuklar Sağlık Ocağı´na ek olarak Yenimahalle Belediyesi Şentepe´ye bu yıl içerisinde bir yeni sağlık ocağı daha kazandıracak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —