YILLAR SONRA NÜFUS CÜZDANINA KAVUŞTU

YILLAR SONRA NÜFUS CÜZDANINA KAVUŞTU

ANTALYA´nın Kemer İlçesi´nde yıllardır nüfus cüzdanı olmadan yaşayan 2 çocuk babası 61 yaşındaki Süleyman Çelikkaya, Kaymakamlığa başvurmasının ardından yeni kimliğine kavuştu.

Memleketi Sivas´ın Şarkışla İlçesi´nden ayrılarak yaklaşık 25 yıl önce Kemer´e yerleşen Süleyman Çelikkaya, burada marinada çeşitli işlerde çalışmaya başladı. Tarihini hatırlamadığı bir dönemde nüfus cüzdanını kaybeden Çelikkaya, yıllardır kimliksiz yaşadı. Bazı kamu kurumlarında nüfus cüzdanı olmadığı için sıkıntı yaşayan Çelikkaya, o yıllarda memleketine gidemediği için nüfus cüzdanı çıkaramadı. Çelikkaya, yıllar sonra nüfus cüzdanı çıkarabilmek için Kemer Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu´na başvurdu. Kurulun birkaç ay süren yazışmaları sonucu Çelikkaya´nın nüfus cüzdanı çıkarıldı. Çelikkaya´nın kimliği, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan ve kurul üyelerinin de yer aldığı toplantıda kendisine teslim edildi.

´BAZEN HAFIZA KAYBI OLUYOR´

Kimliğine kavuşmaktan mutlu olduğunu söyleyen Süleyman Çelikkaya, kimliğini ne zaman kaybettiğini hatırlamadığını belirtti. Kimliksiz olması nedeniyle bazı kurumlarda sıkıntı yaşadığını anlatan Çelikkaya, "En son ameliyat olmuştum. Kemer Nüfus Müdürlüğü´nden kimlik belgesi aldım. Ama çok zor oldu. Kimliğimi ne zaman kaybettiğimi bilmiyorum. Bazen bende hafıza kaybı oluyor. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

´YILLARDIR KİMLİĞİ YOKTU´

Kemer İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaymakam Feslihan da Süleyman Çelikkaya´nın birkaç ay önce kurula başvurduğunu kaydederek, "Türkiye´de kimlik numaraları 2000 yılında verilmeye başlandı. Sistemde, Süleyman Çelikkaya´nın kaydı hiç gözükmüyordu. 1991´de nüfus işlemi yapılmış ve o yıldan beri kimliği olduğunu biliyoruz. Fakat 1991- 2000 yılları arasında kimliğini kaybetmiş. O günden beri kimliği yoktu" diye konuştu.

Çelikkaya´nın yakınlarına ulaştıklarını ve konuyu araştırdıklarını vurgulayan Kaymakam Feslihan, yapılan yazışmalar sonrası kimlik tespitinin yapılarak nüfus cüzdanının hazırlandığını belirtti.