Bugün, 16 Eylül 2025 Salı

15 Temmuz Gecesi Bebek Katili Öcalan Öldürüldümü?

FETÖ´cülerin 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin başarılı olması için İmralı´daki teröristbaşı Öcalan´ı öldürüp, kaos ortamı oluşturup ülkenin iç savaşa sürüklenmesini planladığı iddia ediliyor. HDP´liler Öcalan hayatta mı diye soruyor.

Güncel 4.08.2016 20:02:10 725 0
15 Temmuz Gecesi Bebek Katili Öcalan Öldürüldümü?

Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ´cü darbecilerin 15 Temmuz gecesibaşarılı olmak için değişik yöntemlere başvurduğu biliniyor.  FETÖ´cülerin bu yöntemlerinden birinin de İmralı´daki teröristbaşı Abdullah Öcalan´la ilgili olduğu ileri sürülüyor.

Öcalan öldürüldü mü?

İddialara göre, "FETÖ´cüler darbe girişimi gecesi Öcalan´ı öldürüp, kaos ortamı oluşturmak ve HDP tabanını Hükümet ve Devlet´in üzerine salmayı planladı. Bu şekilde darbe girişimine karşı duran tüm Kürt halkının tepkisini tam tersi istikamete yönlendirmeyi hedefledi."

Yine edinilen iddialara göre, FETÖ hücreleri bu şok planı hayata geçirmek için o gece adım da attı. Ancak bu girişimin sonucu konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Hain darbe girişiminin yaşandığı gece İmralı Adası çevresinde plansız helikopter uçuşları görülmesi üzerine İmralı´daki güvenlik birimlerinin alarma geçirildiği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı´nın da 16 Temmuz sabahından itibaren üç gün boyunca Ada üzerinde ve çevresinde devriye uçuşları yaptığı bilgisi basına daha önce yansımıştı.

HABER ALINAMADIĞI DOĞRU MU?

Bu noktada, PKK/HDP çevrelerinden gelen açıklamalar da kafaları karıştırıyor. Terör örgütü PKK çevreleri ile HDP´liler 15 Temmuz´dan bu yana Öcalan´dan haber alamadıklarını ileri sürüyor. KCK/PKK´nın sözde yöneticileri yayın organları Özgür Gündem aracılığı ile Hükümet ve Devlet´e kafa tutup, tehdit mesajı verdi.

Sözde manşet haberde "KCK Genel Başkanlık Konseyi, darbe girişimi sonrası haber alınamayan Öcalan konusunda açıklama yaptı" denildi.

Sözde açıklamada "Faşist Erdoğan´ın kendisi için vaka-i hayriye saydığı darbe girişiminin ardından yaşananlar, Önderliğimizin can güvenliği ve sağlığına ilişkin endişelerimizi arttırmış durumdadır" denildi.

Öte yandan, Hükümet´e ve Devlet´e karşı zaman zaman işbirliği yaptıkları belirtilen FETÖ ile PKK´nın, Öcalan´ın öldürüldüğü algısı oluşturup, sempatizanlarını Hükümet´e ve Devlet´e karşı kışkırtmaya çalışıyor olabilecekleri ihtimali de bulunuyor.

Devletin ilgili yetkililerince gerekli açıklamalar yapılarak, spekülasyonların önüne geçilmesi bekleniyor.

21.4°

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0